Šéfkuchaři

ANTONIO ZANNOTTI

šéfkuchař Pepenero Pizza & Pasta

Antonio Zannotti je šéfkuchařem PEPENERO Pizza & Pasta. Pochází z malého městečka v Itálii, Torremaggiore v provincii Foggia. Na začátku své kariéry Antonio pracoval jako Chef de Partie v hotelu Roxy v Pinnarela di Cervia. Cenné pracovní zkušenosti získal v různých městech Itálie. Před příchodem do Prahy působil ve Veroně v restauraci “Ai Cillegi” jako asistent šéfkuchaře. Do České republiky a do Prahy přišel v roce 2013, kde byl zaměstnán v restauraci Locando Marino, než se připojil k týmu PEPENERO v srpnu 2014.

Antoniovou vášní je tradiční italská kuchyně. Ovšem kromě klasických italských receptů rád vytváří i jedinečné a zcela nové pokrmy. Jeho dalším velkým koníčkem je vyřezávání z ovoce a zeleniny. Rád tvoří krásné objekty z jednoduchých věcí, protože je přesvědčen, že cokoliv může být považováno za umělecké dílo, pokud do toho vložíte své srdce.

ALFONSO DI IANNI

šéfkuchař Pepenero Pizza & Pasta

Alfonso Di Ianni pochází z malého městečka v oblasti Puglia v jižní Itálii. Po ukončení studia gastronomie Alfonso pracoval jako cukrář v restauraci Hotel Garden v Milano Marittima. Další cenné zkušenosti získal za svého působení v Anglii a Německu. Díky studiu a také spolupráci s významnými kuchaři nabyl mnohé kulinářské dovednosti, aby nakonec, zasažen krásou Prahy, zakotvil v České republice, kde se stal součástí týmu italské a mezinárodní restaurace Pepenero v říjnu 2016.

Rád připravuje jídla z čerstvých ryb a masa, sezónní produkty, ale i čerstvé těstoviny domácí výroby. Jeho největší vášní jsou pak cukrářské výrobky a dezerty. Miluje vytváření inovativních pokrmů, ať už spojených s tradicí, nebo na základě jeho vlastních zkušeností.

MARTIN PODOBA

pizza chef Pepenero Pizza & Pasta

Martin Podoba je pizzařem Pepenero Pizza&Pasta. Ačkoliv je Martin rodilý Pražák, vždy ho lákala Itálie se všemi krásami, které nabízí. I to byl jeden z důvodů, proč se začal zajímat o přípravu italských specialit a především pizzy. Po absolvování kurzů základů italské kuchyně začal svou kariéru jako pizza chef v roce 2006 v pizzerii Padova. V průběhu své profese měl možnost učit se a spolupracovat s mnoha zkušenými mistry v oboru, a tak zdokonalit své dovednosti s pečením pizzy a získat cenné zkušenosti spojené s její přípravou.

Martin má rád svou práci, zajímá ho celý proces výroby a pečení a navíc má velkou vášeň pro tradiční italskou kuchyni a kvalitní potraviny. Největší radost mu pak udělá kompliment od spokojeného zákazníka, o to víc od Itala.

UMBERTO GIANNONE

pizza chef Pepenero Pizza & Pasta

Umberto Giannone je italský pizzař, který pracoval nejen ve své zemi, ale také například v Austrálii a nyní v České republice. Jeho vášeň pro pizzu a jak ji co nejlépe připravit je důvod, proč se vždy snaží být lepší a lepší. Chutné a lehce stravitelné těsto je pro budoucího zákazníka důležité, stejně tak jako výběr těch nejkvalitnějších ingrediencí. Itálie byla pro Umberta velkou školou, která ho naučila tu nejlepší přípravu pizzy a díky tomu teď může přinést do celého světa kousek jeho tradice.

Pizza se původně zrodila jako jídlo pro nižší společenské vrstvy, ale v dnešní době ji jí v podstatě každý. Je to jídlo, které se vyvíjí den za dnem, a tak lidi nikdy nepřestane bavit a právě z toho důvodu ji tolik milují.